esti Deprimat! hai sa vedem de ce

Depresia nu este o boală. Depresia este o tulburare, este un dezechilibru temporar la nivelul neuro-transmițătorilor și receptorilor din creierul tău! De ce ți s-a întamplat tocmai ție una ca asta?

  1. predispoziția ta genetica spre a atinge mai ușor acest dezechilibru
  2. modul în care tu ai reacționat la evenimentul ce ți-a provocat depresia
  3. nu ți-ai stabilit încă un set de tehnici și metode care să te ajute sa eviți depresia

1 si 2 sunt, desigur, interconectate între ele. Modul în care tu reacționezi este influențat de profilul tău genetic … dar și invers: reacțiile tale influențeaza dacă anumite gene sunt activate sau nu. Astfel genele iți controlează viața, dar și tu poți controla genele – … nu este minunat? Ramura medicinii care se ocupa cu acest subiect este Epigenetica, un domeniu născut in anii 1970, aflat în plină expansiune.

Așadar … : Viața ta este rezultatul interacțiunii dintre Gene, TU și mediu. Genele te influențează pe tine dar și tu influențezi genele!!

În mod obișnuit, tu reacționezi la un anumit eveniment în mod instinctual, așa cum genele te inspiră și așa cum tu te-ai obișnuit să o faci. Dar uneori acest răspuns al tău este deformat, este accentuat sau pur și simplu inoportun. Așa cum, de exemplu, uneori, organismul reacționează prea violent la o simplă înțepătură de albină și trebuie să luăm măsuri, așa și tu, instinctual, uneori reacționezi exagerat și pagubos la un eveniment … și trebuie să luăm măsuri!!

Tu de ce esti deprimat acum?

Stai 2 minute si gândește-te. … Desigur, ai avut un eveniment traumatizant, dar modul în care tu ai reacționat … asta te-a adus la Depresie … felul în care tu ai reacționat.

Acum că am înțeles modul în care tu ai ajuns Deprimat, hai să vedem ce putem face pentru a ieși din acest episod.

Desigur, soluții există, vei scăpa de Depresie iar rolul meu prin Proiectul depresiaebuna este de a-ți crea mediul sănătos de care tu ai nevoie pentru a fi iar fericit(ă), pentru a fi iar TU, cel/cea vesel(ă) și optimist(ă)!!

Programul Antidepresiv iți prezintă tehnici și metode care să te ajute să treci cât mai sănătos și constructiv peste acest episod din viața ta iar apoi să știi cum să eviți depresia și anxietatea atunci când poate viața te va încerca din nou. Este absolut vital să știm cum să ne menținem un psihic sănătos, să știm cum să reacționăm la greutățile vieții – toate aceastea pentru a avea o viață cât mai frumoasă și mai constructivă pentru noi și pentru cei din jur.

esti Deprimat! hai sa vedem de ce
4.8 (96.77%) 31 voturi