Tratament Depresie – 5 idei de baza

Depresia nu este o boală. Depresia este o tulburare, este un dezechilibru temporar la nivelul neuro-transmițătorilor și receptorilor din creierul tău! Tratamentul depresiei are rolul de a-ți restabili echilibrul mental – pentru a redeveni iar tu: cel/cea vesel(ă) și optimist(ă)!!

Este bine să reiei controlul cât mai rapid … pentru că parțial l-ai pierdut, de aceea ai ajuns deprimat(ă). Nu este bine să aștepți așa, inert(ă), pentru că și refacerea va dura mai mult și în final te vei chinui mai tare. Așadar … să luam atitudine!!

Tratament Depresie – 5 idei de baza:

  1. Acționează cât mai rapid – nu lăsa depresia să se adâncească. Cu cât începi să o combați mai devreme, cu atât rezultatul va fi mai bun iar tu vei suferi mai puțin.
  2. Fii deschis în a cere ajutor profesioniștilor – depresia este o problemă de sănătate: te invalidează și ai nevoie de un ajutor calificat. Nu iți fie teamă să apelezi la profesioniștii din domeniul sănătății mintale: psihoterapeuți, medici psihiatri. Când ai apendicită mergi la chirurg sa te vindece, nu la prietenul tău cel mai bun.
  3. Apelează la sfatul unui psihiatru și al unui psihoterapeut – randamentul cel mai mare îl obții apelând la amândoi. Mergi la un psihiatru pentru un tratament medicamentos (care poate varia de la unul foarte ușor – la unul mai complex) și în paralel la un psihoterapeut pentru un tratament psihologic.
  4. Drumul de la depresie la fericire nu este unul drept iar lucrurile nu se petrec peste noapte. Este util să știi că în drumul tău spre bine vor fi urcușuri și coborâșuri. Mai pot să apară și momente neplăcute – este normal să fie așa. Important este că ești pe drumul cel bun și că lucrurile, ușor-ușor, merg spre bine!
  5. În paralel îți recomand să urmezi Programul Antidepresiv.

program antidepresiv

 

Tratament Depresie – 5 idei de baza
4.7 (94.44%) 54 voturi

tratament depresie